Wrzucam kolejny prosty przepis na boczniaki, który warto spróbować.
Na połączenie rukoli z boczniakami namówił mnie kolega z pracy. Pierwotnie miał byc kolorowy makaron, ale akurat miałam taki. Nie jest to danie cięzkie mimo ,że można się najeść...ot taki typowo letni makaron.
Składniki:
- pomidorki koktailowe (paczka 250-300g)
- rukola pół paczki
- smażone boczniaki
- pieprz
- sól
- ser
Wykonanie:
Pokrojone boczniaki smażymy jak w tym przypisie tylko pokrojone w paski. Na patelnię wrzucamy pomidorki koktailowe, makaron i całość podsmażamy. Dodajemy boczniaki i rukolę. pieprzymy i solimy, dodając utarty ser. Gotowe. Można jeść!
UWAGA: Ważne jest aby dodać rukolę na samym końcu.
Nie tylko tanie, ale do tego bardzo pyszne danie
OdpowiedzUsuń