Dziś mój ostatni w tym sezonie patent na boczniaki. Ja dałam do mojej wersji trochę za mało pomidora.... , powinien być jeden duży, a mi został w domu tylko malutki, jednak danie i tak zdało egzamin.
W związku z przeprowadzką mogę mieć chwilowy zastój w publikacji wpisów. Postaram się powrzucać trochę "szybkich przepisów", jeśli będzie możliwość, a do prowadzenia bloga "na serio" wracam w sierpniu. jak zawsze życzę SMACZNEGO!
Składniki:
- makaron wstążki
- boczniaki zrobione według tego przepisu
- 3 ząbki czosnku
- opakowanie śmietany 18 (moje miało 150g)
- sól
- pieprz
- czosnek niedźwiedzi (łyżka)
- 1 pomidor
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente. Boczniaki i pomidora podsmażamy lekko na patelni. Dodajemy czosnek i po paru sekundach śmietanę i przyprawy. Gotujemy około 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos można zagęścić jeszcze żółtym serem albo rozwodnic według gustu. Mi smakuje taki jaki jest. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
0 komentarze:
Prześlij komentarz