Wielkimi krokami zbliża się sezon na sałatki. Poniżej przedstawiam sałatkę z groszku, roszponki i grilowanego kurczaka. Sałatka jest ładna kolorystycznie i bardzo sycąca. Lubię zestawienie delikatnej roszponki z groszkiem i kukurydza. Mam nadzieję, że Wam się też spodoba. Wykonanie jak tradycyjnie w sałatkach, nic skomplikowanego.
Największą sztuką jest dobór składników reszta to pikuś ;p. Smacznego!
Składniki:
- roszponka
- kukurydza - puszka
- groszek konserwowy - puszka
- papryka czerwona
- tarty ser żółty do posypania
- dwa pomidory
- grzanki
- pierś kurczaka
Sos czosnkowy:
- dwa ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- śmietana dwie łyżki
- pieprz i sól do smaku
Wykonanie:
Pierś kurczaka przyprawiamy pieprzem i solą (można dodać sypanej papryki). Wstawiamy mięso do pieca w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem z foli aluminiowej. Pieczemy "na grzaniu" z obu stron na mocy 180 stopni około 20 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz