Gulasz na piwie

Przepraszam że się ostatnio nie rozpisuję. W dalszym ciągu dokucza mi brak czasu. Postaram się lepiej dopracować kolejne przepisy, tymczasem coś na szybko. Przedstawiam gulasz na piwie. Smak typowo ziołowy w sam raz na jesień.
Składniki:
  • Cebula (1 sztuka)
  • Marchew (2 sztuki)
  • Czarna rzepa (1 sztuka)
  • Majeranek
  • Tymianek
  • Rozmaryn
  • Pieprz
  • Sól
  • Piwo - jedno małe
  • Koncentrat pomidorowy łyżka
  • Liść laurowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy)
Wykonanie:
Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i piwo. Mieszamy od czasu do czasu czekając aż piwo odparuje i całość się zagęści. Smacznego!








1 komentarze:

  1. Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń

 

zmiksowani

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

myTaste

myTaste.pl

durszlak

przepisy kulinarne

REKLAMA

KATALOG SMAKÓW

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów