Przepraszam że się ostatnio nie rozpisuję. W dalszym ciągu dokucza mi brak czasu. Postaram się lepiej dopracować kolejne przepisy, tymczasem coś na szybko. Przedstawiam gulasz na piwie. Smak typowo ziołowy w sam raz na jesień.
Składniki:
- Cebula (1 sztuka)
- Marchew (2 sztuki)
- Czarna rzepa (1 sztuka)
- Majeranek
- Tymianek
- Rozmaryn
- Pieprz
- Sól
- Piwo - jedno małe
- Koncentrat pomidorowy łyżka
- Liść laurowy
- 2 ząbki czosnku
- 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy)
Wykonanie:
Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i piwo. Mieszamy od czasu do czasu czekając aż piwo odparuje i całość się zagęści. Smacznego!
Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i piwo. Mieszamy od czasu do czasu czekając aż piwo odparuje i całość się zagęści. Smacznego!
Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuń