Składniki:
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- pół papryczki chili
- imbir koło 1 cm
- brokuł
- szynka szwarcwaldzka lub boczek wędzony (5 plasterków)
- koperek
- 2 małe marchewki
- przyprawy (pieprz, sól, liść laurowy, ziele, angielskie, szczypta papryki słodkiej i ostrej)
Wykonanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę z czosnkiem posiekać. Podsmażyć wszystko na patelni, dodając przyprawy. W momencie w którym, cebulka się zeszkli dołożyć tartą marchew,imbir, chili i różyczki brokuła.
Następnie trzeba przełożyć wszystko do garnka i zalać bulionem.
Gotować do pól godzimy. W międzyczasie podsmażyć na patelni boczek. Pod koniec, jak to zwykle bywa, doprawić zupę śmietaną lub jogurtem i dodać koperek (opcjonalnie). SMACZNEGO!
0 komentarze:
Prześlij komentarz