W sumie to jedna z past którą robię najczęściej ponieważ jest szybka (soczewicy nie trzeba moczyć ani obierać) , smaczna a składniki są dostępne cały rok.
Dzisiejszy post otwiera cykl paru past które chce umieścić na blogu.
Składniki:
- 1/2 szklanki soczewicy czerwonej
- łyżka masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- cebulka
- marchewka
- pół pęczka pietruszki
- pieprz sól
Wykonanie:
Soczewicę gotujemy do miękkości (15/20 minut), cebulkę przeszkalamy na patelni pod koniec dodając utartą marchewkę. Soczewicę odsączamy i przekładamy do wysokiego naczynia z marchewką i cebulą. Dodajemy masło, koncentrat i przyprawy do smaku. Blendujemy :)
Pod koniec dodajemy posiekana pietruszkę. Gotowe !
0 komentarze:
Prześlij komentarz