Żeberka na coli

Jako, że jestem ostatnio na diecie przed latem, to mało ostatnio gotuję. W tym miesiącu może być więc trochę mniej dań, ale postaram się coś powrzucać ... - głównie zupy i z archiwum. Żeberka typowo po amerykańsku lekko słodkie. (planuje wrzucić jeszcze po polsku z kapustą do kompletu po diecie).
Ja dostałam trochę tłuste co widać na zdjęciach ale w sumie były dobre (chociaż w sumie wolę azjatyckie ;p).

Składniki:

1 kg żeberek
 
marynata:
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • mała puszka coli
  • 2 łyżki miodu
  • 2 czosnku ząbki
  • 3 łyżki ketchupu
 
Sposób wykonania:
 
Składniki marynaty mieszamy i obtaczamy w nich pokrojone w paski żeberka. Wstawiamy całość na noc do lodówki. Na drugi dzień wstawiamy żeberka w naczyniu pod przykryciem do pieca nagrzanego do 180 stopni. Trzymamy w piecu około 90 minut. W połowie pieczenia odwracamy, a na ostatnie 15 minut odkrywamy. Całość można podać z pieczonymi ziemniaczkami, sosem musztardowym i ketchupem.
 
 
  •  

     

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

zmiksowani

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

myTaste

myTaste.pl

durszlak

przepisy kulinarne

REKLAMA

KATALOG SMAKÓW

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów