Skłaniki:
- trzy kubki rosołu [tu bedzie link do rosołu ;p]
- malutka cebula
- pól pora
- pól pietruszki korzeniowej startej na tarce.
- cukinia.
- topinambur w ilości tak żeby było trochę więcej od cukini. ja wziełam 9 średnich sztuk.
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
Wykonanie:
Cebulkę i pora kroimy na drobno i zeszklamy na patelni. Solimy do smaku. Dodajemy cukinię topinambura i pietruszkę i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy czosnek 2 łyżki rosołu i chwilę dusimy.
Ja odkładam na bok troszkę cukini i pora do dekoracji. Zawartośc patelni zalewamy resztą rosołu (można przelać do garnka) i gotujemy koło 15/20 minut aż warzywa będą miękkie. Blendujemy na krem. Dekorujemy pietruszką cukinią i porem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz